Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că relaţia partidului său cu USR PLUS poate fi îmbunătățită și a trecut prin „momente grele”, dar este singura formulă politică bună pentru România.

„Practic, eu am condus negocierile din partea PNL prima dată la alegerile locale, în special la Bucureşti, unde am reuşit să găsim o formulă prin care să câştigăm alegerile cu candidatura lui Nicuşor Dan, iar ulterior, după alegerile parlamentare, negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi pentru învestirea acestui Guvern. Sigur că este o relaţie care suferă o permanentă îmbunătăţire. Întotdeauna într-o coaliţie se întâmplă aşa”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Relația PNL-USR PLUS poate fi îmbunătățită

„Trebuie căutate forme de înţelegere, trebuie armonizate punctele de vedere care sunt diferite pe anumite teme, trebuie asigurată o coeziune a comunicării şi mai ales coeziunea în funcţionarea coaliţiei. Am avut momente grele prin care am trecut, dar asta este singura formulă politică posibilă de a asigura o guvernare bună pentru România, o guvernare care să asigure dezvoltarea României şi fructificarea oportunităţilor extraordinare pe care le are România în următorii ani”, a adăugat Ludovic Orban.

Totodată, Ludovic Orban a subliniat că la Congrsul PNL vor participa 5000 de delegați, sugerând că liderilor de filialele le va fi greu să controleze cum anume va vota fiecare membru delegat dintr-o organizație.

„Să ştiţi că la Congres nu trebuie numărate doar filialele, ci trebuie vorbit cu fiecare delegat în parte. La Congres vor participa 5.000 de delegaţi şi felul meu de a face campanie…evident, este și acela de a avea o relaţie bună cu liderii filialelor, cu reprezentanţii PNL din administraţia locală şi centrală, dar felul meu de a face campanie este de a mă adresa fiecărui membru partid şi, în momentul în care vom şti delegaţii, mă voi adresa fiecărui delegat în parte”, a spus Ludovic Orban.

Ludovid Orban a mai adăugat că poziția șefilor de filiale nu va fi suficientă pentru a influența complet votul delegaților PNL, chiar dacă aceștia se afișează cu un candidat sau altul (referire inclusiv la primarul Clujului, Emil Boc, care și-a exprimat deja susținerea pentru premierul Florin Cîțu și care l-a însoțit pe Cîțu în campanie, la Baia Mare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *