Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, a declarat că nu exclude o guvernare cu liberalii, dacă premierul va fi social-democrat. Acesta crede că actuala coaliție de guvernare se va rupe în 2023

„Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal”, a mai spus Vasile Dîncu, într-un interviu la Europa Liberă.

„Coaliția nu avea nici o șansă să se spargă de la început. Sunt doar crize de creștere, sunt crize de autoritate. A fost vreo trei luni de zile bătălia pe posturi între cele două partide, apoi bătălia pe resurse, inclusiv resurse de autoritate. Vezi scandalul Voiculescu și nemulțumirea lui că nu a primit conducerea campaniei de vaccinare”, a spus Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu: „Faptul că PSD a intrat în Opoziție este un dar dumnezeiesc”

„PSD a moștenit în 2020 un fel de istorie odioasă după perioada în care Liviu Dragnea a fost diabolizat, a schimbat trei guverne ale PSD, peste 100 de miniștri. O fragmentare a acțiunii politice care nu putea să ducă la o imagine bună. Am avut de partea cealaltă partide de dreapta care nu au venit cu un program de dreapta consistent, ci cu paradigme morale, pe programe bazate pe emoție negativă”, a declarat Vasile Dîncu.

„PSD-ul venea dintr-o situație destul de dificilă. A câștigat alegerile, dar faptul că a intrat în Opoziție, după părerea mea, este un dar dumnezeiesc. A avut ocazia să reflecteze asupra trecutului, să schimbe ceea ce trebuie schimbat și să construiască o nouă ideologie, o nouă organizare a partidului.”, consideră Vasile Dîncu.

„Cred că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruță în această situație. Am văzut că există o mitologie după care PSD va înlocui USR în guvern. Acest lucru nu se va întâmpla cu siguranță. Avem și motive strategice.Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal, a mai spus Vasile Dîncu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *