Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți, că decizia în coaliția de guvernare este majorarea alocațiilor cu 20% de la 1 ianuarie 2022 iar tot de la acea dată, conform amendamentului votat marți în Comisia de Muncă, se vor indexa cu rata de creștere a inflației.

Orban a precizat că pentru majorarea de 20% se va găsi o soluție legislativă.

“De la 1 ianuarie 2022, asta este decizia în coaliție, evident cu ce amendament s-a aprobat azi, de la 1 ian 2022 vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației, conform legii”, a afirmat Ludovic Orban, la Parlament.

Întrebat despre amendamentul votat marți în Comisia pentru Muncă, care precizează doar majorarea alocațiilor odată cu creșterea inflației, Ludovic Orban a raspuns: “Se va găsi soluția legislativă, astfel încât de la 1 ianuarie 2022 să crească cu 20%. Indexarea este prevăzută în lege”.

„Am luat decizia în cadrul coaliției să crească alocațiile de la 1 ian 2022 cu procent de 20%, cincimea respectivă. Nu mă puneți să vă dau explicații”, a adăugat Ludovic Orban.

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis, anterior, marți, că alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei. Comisia a raport de adoptare în forma venită de la Senat a ordonanţei de urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii. Alocația astfel ar putea crește cu puțin peste 10 lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *