Florin Cîțu a scris pe Facebook, joi, că se așteaptă ca fiecare ministru să prezinte public execuția bugetară, în următoarele zile. Șeful guvernului a mai spus că acesta reprezintă un „indicator esențial” pentru evaluarea profesionalismului miniștrilor.

„Zilele acestea am fost întrebat foarte des despre execuţia bugetară a fiecărui minister. Românii trebuie să ştie cum sunt cheltuiţi banii publici. Mă aştept ca, în următoarele zile, fiecare ministru să prezinte public execuţia bugetară pentru ministerul pe care îl conduce. Este imperativ să fim transparenţi”, scrie Florin Cîțu.

Florin Cîțu cere miniștrilor, pe Facebook, să prezinte public execuția bugetară a ministerelor

„Românii trebuie să ştie stadiul de execuţie al fiecărui proiect pentru care s-au cerut bani la începutul anului. Execuţia bugetară este un indicator esenţial pentru evaluarea profesionalismului fiecărui ministru din Guvernul pe care îl conduc”, a scris  Florin Cîţu, pe Facebook. 

Florin Cîțu este nemulțumit de ministerele care au cerut bani la începutul anului, însă au proiecte pentru care execuția bugetară este aproape zero. Cîțu a aratat și spre ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă.

„Sunt 38 de miliarde cerute de ministere la rectificare. Sunt solicitari exagerate pe toate ministerele. Noi vrem să reducem deficitul, nu să îl creștem. Dar vom aloca acolo unde sunt sigur că vor fi cheltuiți banii. Rectificarea pornește de la execuție, iar execuția cam pe toate ministerele este sub ce trebuia să fie la jumătatea anului.”, a declarat premierul, înainte de o discuție la ministerul Finanțelor, acolo unde Florin Cîțu este ministru interimar.

Întrebat despre proiectele trecute în buget, dar care au execuție aproape zero, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Sunt proiecte de investiții. Sunt și la Transporturi câteva proiecte. Mă interesează să nu ne batem joc de banii românilor. Execuția proastă este ca și cum ne-am bate joc de banii românilor.”

Acesta i-a răspuns și vicepremierului Dan Barna, care a spus că „lucrurile arată bine” pentru ministerele USR PLUS în ceea ce privește execuția bugetară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *