Dan Barna sare în apărarea directorului CFR, după declarațiile deplasate: „Cred că un om trebuie judecat după fapte nu după vorbe”

Vicepremierul Dan Barna i-a luat apărarea, joi, la Digi24, directorului CFR Călători după ce acesta a făcut o declarație deplasată în urma blocajelor trenurilor de joi.

Barna spune că „a fost vorba de o exprimare nefericită” și că „oamenii trebuie judecați după fapte, nu după vorbe”. Vicepremierul Dan Barna spune și că Vizante va fi evaluat la șase luni sau un an și că a primit un mandat pentru a reforma CFR.

Dan Barna: „Cred că un om trebuie judecat după fapte nu după vorbe”

Directorul CFR, Ovidiu Vizante, a declarat, joi dimineața, că directorii CFR au încercat să găsească miercuri noaptea o soluție pentru trenul blocat în câmp și a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru cei 30 de copii care au stat opt ore în tren.

Aici sunt două aspecte – e foarte clar că acea replică avută într-un dialog cu un jurnalist n-a fost una fericită, a fost o exprimare profund nefericită. Dar omul era acolo de seara, din momentul în care această furtună a tulburat teribil circulația feroviară. Pe calea ferată aceasta este explicația întârzierii și a acestui tren și a mai multor trenuri”, spune Dan Barna.

„Au căzut mulți arbori, au fost multe evenimente din acestea care au încurcat circulația, a fost acolo toată noaptea, a doua zi a avut loc acest interviu în care, nu o să apăr lucrul ăsta, s-a exprimat total nefericit și neinspirat. Sunt două aspecte, pe de-o parte oamenii trebuie judecați pentru ce fac și nu neapărat printr-o declarație neinspirată și nefericită. Iar pe de altă parte, el este în această poziție de trei luni și ceva”, mai spune Dan Barna.

„O reformă atât de profundă cum este nevoie la calea ferată, pentru că vorbeam de locomotivele care s-au stricat. Sunt locomotive de 40-50 de ani. E clar că trebuie să avem acest program de investiții pe care l-a pus în practică ministrul transporturilor”, a mai spus Dan Barna.

Ulterior, premierul Florin Cîțu a declarat că i se pare anormal să avem astfel de situaţii, iar un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte. Premierul a evitat să spună dacă va cere demiterea directorului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *