Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna spune că e nevoie de un sistem de management al crizei, pentru situații ca cele petrecute în ultimele zile, când trenurile au stat ore întregi pe câmp din cauza defecțiunilor de pe calea ferată provocate de furtună și de un accident.

Dan Barna i-a luat apărarea șefului CFR Călători, Ovidiu Vizante, a cărui demisie a fost cerută în urma declarațiilor făcute la un post de televiziune pe acest subiect. Mai mult, Barna a fost iritat de întrebările repetate ale jurnaliștilor.

Dan Barna, iritat de întrebări: „Puteți să vă certați cu mine cât vreți. Și eu am stat în tren când s-a blocat”

„Din punctul nostru de vedere, subiectul e încheiat. A fost o formulare nefericită, într-adevăr. Directorul respectiv a fost în toată perioada, de la blocarea datorită unei furtuni foarte puternice, deci nu a fost un eveniment frecvent, a fost acolo, a încercat și a reușit să asigure deblocarea cât mai rapid. A fost la punctul de coordonare a traficului feroviar de la Ministerul Transporturilor”, a spus Dan Barna.

Dan Barna a spus că nu are date suplimentare privind detaliile tehnice ale operațiunii față de cele oferite de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Barna a fost însă iritat de întrebările repetate ale jurnaliștilor pe acest subiect.

„Să nu mai dăm inforrmații greșite, că nu ajută pe nimeni o isterie falsă. Ce s-a întâmplat a fost că în urma furtunii pe care am trăit-o cu toții s-a blocat traficul feroviar în întreaga zonă a Bucureștiului. Deblocarea a presupus eforturi pentru îndepărtarea copacilor de pe calea ferată, pentru repararea macazelor, toate aceestea au durat”, a spus Dan Barna.

„Puteți să vă certați cu mine cât doriți, în realitate e frumos să se spună: să se trimită un autocar. Dacă ești pe câmp, unde nu e drum, la 2 noaptea, nu poți să trimiți 30 de autocare transbordate cu elicoptere ca să ia 1.000 de oameni, asta e realitatea”, a spus Dan Barna.

„Nu este prima dată când se întâmplă. Toți cei care am călăorit cu trenul, și eu și sunt convins că și dvs. am stat în tren când s-a blocat, între o oră, două, trei, cinci, în funcție de situație. Când am fost student cred că am stat undeva la 7-8 ore undeva, pe Valea Oltului. Accidentele sunt inevitabile, din păcate, dar trebuie să ne asigurăm că avem un mmecanism de reacție. Îmi pare rău de situația prin care au trecut călători”, a mai spus Dan Barna.

Directorul CFR, Ovidiu Vizante, a declarat, joi dimineața, că directorii CFR au încercat să găsească miercuri noaptea o soluție pentru trenul blocat în câmp și a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru cei 30 de copii care au stat opt ore în tren. În urma acestei declarații, premierul Florin Cîțu a spus că, dacă ar fi lucrat la Guvern, Vizante ar fi plecat acasă.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *