Medicul Adrian Marinescu atrage atenția că primele luni din acest an pot fi foarte grele din cauza valului OMICRON, dar că se poate preveni suprasolicitarea spitalelor prin medicii de familie. Acesta avertizează și că situația din alte țări europene, unde nu mai sunt restricții, nu seamănă deloc cu cea a României, pentru că acolo protecția este asigurată în fața virusului, însă la noi vaccinarea este la cote scăzute.

Medicul Adrian Marinescu a explicat că „la primele semne din simptomatologie (de COVID-19 – n.red.) trebuie să luăm legătura cu medicul de familie sau ajungem la spital. Vom putea face față valului dacă se rezolvă în prespital. Ne aduce maminte de cozile de la spitale, UPU… Să ajungă la spital doar cei care au într-adevăr urgențe pentru că sunt vulnerabili sau au complicații”, spune medicul.

Întrebat despre ridicarea restrictiilor în unele țări europene, ca Marea Britanie, în timp ce Olanda a impus un lockdown dinainte de Crăciun până în 14 ianuarie, medicul Adrian Marinescu spune că situația nu este asemănătoare cu a României.

„Marea Britanie, prin ministrul Sănătății, a anunțat deja că nu vor mai fi impuse noi restricții, chiar dacă numărul cazurilor este foarte mare, cazurile grave sunt ouține, ca și decesele. În Oanda, se desfășoară un mare protest anti-restricții la Amsterdam, deși acesta a fost anulat la sfârșitul lunii decembrie de primar care a invocat pericolul public al manifestațiilor în aceste condiții”, spune Adrian Marinescu.

„Nu avem garantia ca ce s-a întâmplat în Africa de Sud se va întâmpla și în Europa. De aceea, măsurile preventive sunt (preferate) față de restricții. Se pleacă de la ideea că e o protecție bună la nivelul populației (prin vaccinare – n.red.) si cel mai probabil cazurile severe, de ATI, vor fi in numar mic (în Olanda, Marea Britanie – n.red.)”, a spus Adrian Marinescu la Realitatea Plus.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *