Al șaptelea val de COVID ar putea să apară până la sfârșitul anului

Al șaptelea val de COVID ar putea să apară până la sfârșitul anului, dar nu va mai fi la fel de important, spune Alexandru Rafila. Ministrul sănătății afirmă că aspectul pe care autoritățile trebuie să-l ia în considerare este limitarea numărului victimelor.

Rafila a precizat că în prezent a fost încetinită creșterea cazurilor noi:

„Eu văd această încetinere a creșterii numărului de cazuri și stabilizare a numărului de cazuri la jumătatea lunii august. În toamnă e posibil să mai existe – și nu aș vrea să facem speculații, dar toată lumea folosește sau manționează această posibilitate a unui nou val pandemic spre sfârșitul anului dacă una dintre tulpinile modificate, care se transmite și mai ușor, devine dominantă”, a declarat luni ministrul Alexandru Rafila, citat de B1TV.

Alexandru Rafila a precizat că nu există bază legală în acest moment pentru impunerea măștii sanitare în mijloacele de transport public:

„Nu avem pârghia de a instaura această obligație. Ea a fost activă pe perioada stării de alertă, care a fost ridicată. Dacă rămânea starea de alertă în stand-by, atunci se putea, dar excede cu mult competența Ministerului Sănătății”, a spus ministrul Sănătății.

Întrebat dacă în mod concret se discută despre un posibil un val 7 la finalul anului, ministrul Rafila a răspuns:

„E posibil și un val 7, dar nu are rost să speriem lumea. Trebuie să fim echilibrați. Cel mai important este să nu avem victime sau să fie cât mai puține”.

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat, luni, că în ultima zi au fost înregistrate 5.202 de infectări cu coronavirus și 12 decese. „Creșterea numărului de cazuri a fost frânată”, a precizat oficialul.

Rafila, noi date în criza COVID

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost testate pozitiv 5.202 de persoane, fiind menținut procentul de 20% de oameni care se reinfectează într-o perioadă mai mare de 90 de zile.

4.158 de persoane sunt internate cu COVID-19, dintre care 263 sunt în secțiile ATI.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *