Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a admis joi seară, 15 septembrie, la B1TV, că în coaliția care îl sprijină există „tensiuni și scântei”, dar a precizat că a primit un mandat de la un public de dreapta și că și-l va asuma.

Declarațiile vin după ce surse politice au dezvăluit miercuri, 14 septembrie, pentru Libertatea, că liderii PNL vor să îi retragă sprijinul politic lui Nicuşor Dan în această toamnă, iar USR a transmis ulterior că nu îl va susține necondiționat.

„Ce pot eu să vă spun este că există în acest moment, la nivelul Primăriei Municipiului București, o coaliție care funcționează, între PNL-USR-PMP și cu mine”, a spus Nicușor Dan.

„Cred că avem cu toții o responsabilitate. În sensul că bucureștenii ne-au dat un mandat de dreapta împotriva PSD-ului. Eu cred că avem cu toții responsabilitatea să nu aducem PSD-ul la putere în București peste doi ani”, a adăugat el. Nicușor Dan a admis că în coaliția care îl sprijină în Consiliul General există neînțelegeri, dar a menționat că își va duce mai departe mandatul primit de bucureșteni.

„Eu am primit un mandat de la un public de dreapta, în București, acest mandat îl împart cu o coaliție și în această coaliție, deși sunt tensiuni, scântei și tot felul de fricțiuni, îmi duc mai departe mandatul acesta, considerând că în felul acesta fac bine bucureștenilor”, a adăugat edilul.

În 2020, Nicușor Dan a candidat ca independent la PMB, dar a fost susținut politic de alianța PNL – USR-PLUS

Până la acest moment, Nicușor Dan și Gabriela Firea au recunoscut public că vor să candideze la Primăria Capitalei în 2024.

Si președintele USR a declarat miercuri seară, 14 septembrie, la Profit News TV, că partidul pe care îl conduce încă are „rezerve de răbdare”, dar trebuie să evalueze „foarte serios” dacă Nicușor Dan a obținut rezultatele dorite ca primar al Bucureștiului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *