Amenzile pentru masca de protecție nu se dau până joi, a cerut Orban
Amenzile pentru masca de protecție nu se dau până joi, a cerut Orban

Amenzile pentru masca de protecție nu se dau până joi, a cerut premierul Ludovic Orban, care a afirmat că populația are nevoie de o perioadă pentru a se obișnui cu noile reguli, mai restrictive. Portul măștii în spațiile deschise a devenit obligatoriu în București marți, la ora 00.00.

Recomandarea prim-ministrului a fost ca în primele 48 de ore de la instituirea măsurii, polițiștii să nu dea amenzi persoanelor care nu poartă masca pe stradă.

Amenzile pentru masca de protecție. „În ceea ce priveşte portul măştii, cel puţin în primele 48 de ore de la apariţia acestei obligaţii de a purta mască în toate spaţiile deschise recomandarea formulată a fost de a nu amenda din prima, pentru că este posibil ca anumiţi cetăţeni să nu fie informaţi. Nu toată lumea urmăreşte ştirile sau se uită pe online. Sunt oameni care nu urmăresc ştirile şi poate nu au aflat şi din cauza aceasta recomandarea a fost ca în primele 48 de ore cel puţin în spaţiile deschise să fie informaţi doar şi să li se transmită că este necesară purtarea măştii”, a declarat miercuri Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Pentru moment, autoritățile nu iau în calcul închiderea mall-urilor sau a sălilor de sport a mai spus Orban.

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a decis luni ca masca să fie obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *