Ana Birchall intră în cursa prezidențială: „Vreau să înlătur nedreptățile cu care se confruntă românii"
Ana Birchall intră în cursa prezidențială: „Vreau să înlătur nedreptățile cu care se confruntă românii"

Fosta ministră a Justiției candidează ca independentă și promite să lupte împotriva corupției generalizate.

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din acest an, ca independentă. Ea a explicat motivele pentru care a luat această decizie: „Fiecare român înfruntă în fiecare zi nedreptatea, duce o luptă inegală cu incompetența, cu abuzul, cu legile care sunt strâmbe sau aplicate numai la unii, cu grupurile de interese. Eu candidez pentru că vreau să înlătur din fruntea țării aceste nedreptăți”, transmite B1TV.

Birchall consideră că din cauza corupției generalizate, România nu își poate atinge potențialul de dezvoltare. „România nu poate creşte, România nu poate să îşi deşcătuşeze potenţialul, atâta timp cât totul se clădeşte pe nisipurile mişcătoare a unei corupţii organizate, a unei imposturi şi a unei incompetenţe. Și îmi asum ce spun. Corupţie organizată”, a afirmat ea.

Fosta ministră a avertizat că situația din justiție este în prezent „mult mai gravă decât în 2017, 2018 şi 2019”, cu dosare închise, probe eliminate sau prescrise, iar persoane condamnate precum Radu Mazăre au fost recent eliberate fără a plăti prejudiciile către stat. „Costul libertății lui Mazăre plătit în continuare de fiecare român este de 114 milioane de euro.”

Ana Birchall a fost ministru al Justiției în guvernul Dăncilă, între aprilie și noiembrie 2019, fiind exclusă din PSD pentru că ar fi refuzat să promoveze măsuri care slăbeau lupta anticorupție și statul de drept. Ea a subliniat determinarea sa de a face auzită vocea românilor „care vor o Românie în care să creadă”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *