Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis notificări
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis notificări

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis notificări către aproximativ 8.000 de persoane fizice care au obținut venituri din trimiteri contra ramburs, încasate în conturile personale. Persoanele notificate au fost informate cu privire la obligațiile fiscale ce decurg în situația în care au obținut venituri din desfășurarea de activități comerciale și nu și-au îndeplinit obligațiile declarative.

De la începutul anului curent, a fost identificat un număr semnificativ de persoane fizice care au încasat sume de bani cu titlu de ramburs în conturile bancare personale, sume care pot constitui venituri nedeclarate din activități comerciale”, au declarat reprezentanții ANAF pentru HotNews.ro.

În cazul în care persoanele notificate nu își îndeplinesc obligaţiile fiscale, există posibilitatea de a fi supuse unor proceduri de control, respectiv de verificare documentară efectuată de inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

În situația în care persoanele notificate nu își îndeplinesc obligaţiile fiscale, există posibilitatea de a fi supuse unor proceduri de control, respectiv de verificare documentară efectuată de inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală”, a transmis ANAF.

ANAF a colectat și analizat date privind trimiterile poștale contra ramburs efectuate în perioada 2017-2021.

Nu vom lua în considerare persoane care au vândut pe OLX bicicleta copilului. Ne îndreptăm către persoanele care fac activitate comercială”, declara, recent, Teodor Alexandru Georgescu – director general Antifraudă.

Potrivit consultantului fiscal Cornel Grama, persoanele care nu se conformează se pot trezi cu o impunere din oficiu, iar pe lângă asta riscă să fie acuzate de evaziune.

ANAF recomandă persoanelor fizice care au obținut venituri din trimiteri contra ramburs să se conformeze voluntar și să depună formularul 212 – Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *