Aprovizionarea spațiilor comerciale din București va fi permisă doar în timpul nopții, între orele 22:00 și 06:00, vrea Primăria Bucureștiului într-un proiect semnat de viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL). Excepție vor face terasele din Centrul Istoric. Scopul acestei măsuri este de a debloca traficul rutier în orele de vârf.
Proiectul prevede că agenții economici din București sunt obligați să-și desfășoare activitatea de aprovizionare în intervalul menționat. Nerespectarea acestui program constituie contravenție și va fi sancționată cu amenzi între 3.000 și 5.000 de lei.
„Agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza Municipiului București sunt obligați să realizeze aprovizionarea în intervalul orar 22:00 – 06:00. Nerespectarea programului de aprovizionare constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000-5.000 de lei.
Se exceptează de la prevederile articolului agenții economici care își desfășoară activitatea de aprovizionare conform Regulamentului privind organizarea și funcționarea teraselor sezoniere în zoneIe protejate și în perimetrul Centrului lstoric București” se arată în proiectul de lege.
„Pe modelul marilor orașe cu administrație liberală – Oradea, Cluj-Napoca sau Arad, care au reglementat acest domeniu de acum câțiva ani, și Bucureștiul va avea reguli clare în acest domeniu. Propunerea mea este ca, din primăvara anului viitor, aprovizionarea spațiilor comerciale din Capitală să se facă doar pe timpul nopții, în intervalul orar 22,00 – 06,00. Nu mai permitem blocarea primei benzi de circulație”, a explicat Bujduveanu, potrivit PsNews.
Deși proiectul are scopul declarativ de a îmbunătăți fluxul de trafic, numeroși bucureșteni au exprimat opoziția lor pe site-ul primăriei. Aceștia se plâng că aprovizionarea pe timp de noapte va genera zgomote puternice, afectând programul de somn. Alții critică propunerea argumentând că această schimbare va duce la creșterea costurilor pentru agenții economici, care trebuie să plătească oameni noaptea, cu impact asupra prețurilor finale ale produselor.