Au fost testate pozitiv după vaccinare două angajate DGASPC Gorj
Au fost testate pozitiv după vaccinare două angajate DGASPC Gorj

Au fost testate pozitiv după vaccinare două angajate din cadrul Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. Testul pozitiv pentru COVID-19 a ieșit la cinci zile după ce se vaccinaseră cu a doua doză.

Infectarea cu coronavirus a celor două angajate a fost depistată în urma testărilor care au loc săptămânal în instituția în care ele lucrează.

Angajatele care au fost testate pozitiv după vaccinare au simptome ușoare ale bolii, iar, în prezent, sunt izolate la domiciliu, fiind supravegheate de medicii de familie.

Conform procedurii, angajații din centrele rezidențiale care se află în subordinea DGASCP Gorj sunt supuși în fiecare săptămână testării pentru infecția cu coronavirus.

În contextul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 care se derulează în această perioadă în România, specialiștii precizează că infectarea cu coronavirus este posibilă chiar și după injectarea cu ambele doze ale vaccinului. Asta pentru că nivelul maxim de anticorpi este atins abia la zece zile după administrarea dozei de rapel.

 

De altfel, acestea nu sunt primele astfel de cazuri consemnate în România. La începutul lunii februarie, directoarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj a fost testată pozitiv cu coronavirus, tot după rapel. Aceasta a aflat că este infectată cu coronavirus la trei zile după ce primise a doua doză a vaccinului.

Informația este reală. La DSP Dolj au fost confirmate două cazuri de infecție cu COVID la persoane care au fost vaccinate. Doza de rapel au făcut-o pe 26 (ianuarie – n.r.) și pe 29, una dintre persoane a prezentat simptomatologie ușoară, motiv pentru care s-a testat. Fiind contacți s-au testat ambii și s-au confirmat cazurile de infecție. (…) Doamna directoare este în concediu medical. (…)

Alte persoane nu prezintă simptome. Conform definiției de caz, sunt considerați contacți persoanele care nu poartă echipament de protecție. Toate persoanele care au venit în contact cu doamna directoare au purtat echipament de protecție și s-a respectat distanțarea fizică”, declara atunci purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu, pentru B1 TV.

 

Situația vaccinărilor din România

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost vaccinate 29.879 de persoane, numărul total al persoanelor vaccinate pe teritoriul României până acum ajungând la 686.634.

Din cei aproape 30.000 de români care au primit vaccinul anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore, 26.853 au primit serul produs de Pfizer/BioNTech, iar altor 3.026 le-a fost administrat vaccinul dezvoltat de Moderna.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *