O bacterie periculoasă a fost găsită în Dunăre. Bacteria poate provoca atât infecții, cât și intoxicații alimentare serioase, iar în cazuri extreme se poate ajunge și până la deces.
Clostridium Perfringens este o bacterie care produce toxine extrem de dăunătoare pentru oameni. Clostridium perfringens şi toxinele sale sunt găsite în mediul înconjurător iar acum a fost depistată la Brăila, în analiza apei Dunării, care constituie o sursă de apă potabilă pentru unele localități din zonă, precum cele din Deltă.
Intoxicaţiile alimentare cu Clostridium Perfringens sunt destul de comune şi adesea confundate cu gripaîn primele 24 de ore.
Oamenii încep să se simtă rău la cel mult 24 de ore după ingerarea bacteriei. Stările sunt asociate cu dureri de stomac şi crampe abdominale, urmate de diaree, arată B1TV.
Greaţa este, de asemenea, un simptom frecvent. Febra şi vărsăturile nu apar în mod normal, însă nu sunt excluse. Se poate ajunge şi la deces, însă în cazuri extrem de rare.
Clostridium Perfringens produce o multitudine de exotoxine şi invazine şi cauzeaza infecţii ale rănilor. Bacteria mai produce şi o enterotoxină şi este o cauză importantă a intoxicaţiei alimentare. De obicei, această bacterie se întâlneşte în alimente impropriu sterilizate în care au germinat endospori.