Rusia e gata să folosească arma nucleară dacă va ajunge în punctul
Rusia e gata să folosească arma nucleară dacă va ajunge în punctul

Rusia e gata să folosească arma nucleară dacă va ajunge în punctul să piardă războiul din Ucraina, crede un general american. Generalul american Kevin Ryan crede și în varianta unei așa zise remize, în care forțele armate ucrainene și rusești se vor opri pur și simplu din caza pierderilor de ambele părți și a epuizării.

Federaţia Rusă va apela cel mai probabil la armele nucleare și nu va lăsa armata rusă să fie înfrântă, consideră Kevin Ryan, general în retragere al armatei americane.

Însă, cea mai plauzibilă variantă a felului în care va evolua conflictul în acest an, potrivit lui Ryan, este că războiul se va încheia fără ca vreuna dintre tabere să o domine pe cealaltă, după ce ambele armate se vor lupta până la epuizare și vor suferi pierderi masive.

„Dacă armata ucraineană va avea un mare succes în primăvară și va zdrobi armata rusă și va amenința cu recucerirea Crimeei, atunci cred că armata rusă și conducerea vor folosi o armă nucleară” nu doar ca să „distrugă țintele militare ucrainene”, dar și ca să „convingă Ucraina că dacă vor continua să lupte în acest război Ucraina va deveni un holocaust nuclear”, a spus Ryan, potrivit Businessinsider, citat de B1TV.

Nivelul victimelor s-ar putea apropia de Hiroshima sau ar putea fi mult mai puține dacă ei intenționează doar să tragă un foc de avertizare cu o armă nucleară” într-o zonă mai puțin populată.

Fostul general american crede că războiul se va termina după ce ambele armate se vor lupta până la epuizare și vor suferi pierderi masive.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *