Primarul sectorului 4 a propus Consiliului Local eliminarea Școlii Gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu” din rețeaua școlară, în anul 2021-2022.

Practic, Daniel Băluță vrea să desființeze cea mai veche școală laică din București. Anul acesta, unitatea școlară aniversează 156 de ani. Pe de altă parte, în anul 1992, clădirea școlii a fost declarată monument istoric.

Consilierii PNL Sector 4 se opun propunerii înaintate de primar și cer păstrarea personalității juridice a Școlii Gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu”.

„Nu există un plan de comasare, o grilă de profesori. Nu există niciun plan clar cu privire la ceea ce se va întâmpla cu elevii care învață aici. Părinții sunt îngrijorați și au depus petiții la primar, la Consiliul Local, la inspectoratul școlar. Propunerea noastră este ca noului management al Școlii Gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu” să i se dea o șansă reală. Vorbim despre copii din categorii defavorizate și cred că este extrem de important să aibă acces la educație”, a precizat, pentru Lumeapolitică.ro, Rareș Lazăr, consilier local în sectorul 4.

Consilierii PNL au votat împotriva proiectului în Comisia de Învățământ și au reușit să negocieze amânarea votului în cadrul ședințelor de Consiliu Local.

Ienăchiță Văcărescu, singura soluție pentru cei care au abandonat școala

Aceasta este singura unitate școlară din sectorul 4 care școlarizează elevi prin programul „A doua șansă – învățământul primar”. Este vorba despre elevii care au depășit vârsta normală a școlarizării cu cel puțin patru ani, aflându-se în situația de abandon școlar.

Consilierii PNL propun un proiect de prevenire a absenteismului, a abandonului și eșecului școlar – MENS SANA – Măsuri Educaționale Necesare Sprijinului Sustenabil Adaptat Nevoilor Actuale. Proiectul este dedicat elevilor din categorii defavorizate.

Consilierii PNL susțin că, în cazul Școlii Gimnaziale Ienăchiță Văcărescu”, poate fi solicitată funcționarea sub efectiv.

În prezent, unitatea școlară funcționează cu un efectiv de 210 elevi, sub limita de 300, care îi dă dreptul să aibă personalitate juridică. Însă, potrivit Legii Educației Naționale nr. 1/2011, la cererea părinților, poate fi solicitată funcționarea sub efectiv, dacă în școală există minorități naționale.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *