Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a vorbit, marți seara, la România Tv, despre ce alte măsuri ar trebui luate în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid, cât de eficientă este masca de protecție FFP2 și cât de agresivă e tulpina Omicron.

Beatrice Mahler a explicat cât de eficientă este această măsură în momentul de față.

„Spitalele trebuie să se reorganizeze și să creăm aceste centre de evaluare care sunt practic niște centre de internare de scurtă durată. Persoanele care au factori de risc și sunt pozitive trebuie să se prezinte pentru evaluare radiologică. Orice persoană care are peste 65 de ani sau mai puțin și are o boală pe care o tratează cronic și devine pozitiv Covid trebuie să se prezinte în unul din aceste centre pentru a beneficia de analize de sânge, radiografie toracică, tratament antiviral, dacă se prezintă în prima săptămână”, a declarat Beatrice Mahler la RomaniaTv.

Cât de eficientă este masca FFP2

În ultimele zile a apărut zvonul că măștile FFP2 vor deveni obligatorii în România, așa cum se întâmplă deja în Austria. Beatrice Mahler a explicat cât de eficiente sunt măștile FFP2.

„O mască FFP2 se fixează mult mai bine pe față, protejează mai bine. Mai mult decât atât, neexistând posibilitatea reutilizării, șansele să o încărcăm de floră sunt mai mici. E o măsură care asigură o protecție mai mare.Eu pot să vă spun doar că nu putem să vorbim de protecție decât dacă recomandăm produse care au fost testate. Măștile textile nu au fost testate niciodată. Atunci când vorbim de protecția în fața unei infecții virale, măștile recomandate sunt cele care au fost supuse unui test medical”, a spus Beatrice Mahler.

Pe lângă alți specialiști din domeniul sanitar, și Beatrice Mahler a transmis că varianta Omicron pare să devină dominantă în România în perioada următoare. Din fericire, pare să fie mai puțin agresivă decât varianta Delta, dar se transmite foarte ușor.

„Din păcate, virusul acesta e mai viclean decât ne-am așteptat cu toții. Reușește să se adapteze și găsească metode de a supraviețui într-o altă formă care ne creează surprize. Am văzut în 2021 cu tulpina Delta. Probabil în 2022 va fi tulpina Omicron. Nu știm încă foarte multe despre ce înseamnă”, a mai spus Beatrice Mahler.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *