stefan godei jpg

Ștefan Godei, patronul azilelor groazei, a fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.

Acesta apare angajat la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, după ce el ocupase această funcție pe când actualul ministru al Familiei era primar general al Capitalei, scrie Gandul.

În această calitate, potrivit informațiilor Gândul, el a încasat lunar câte 3.000 de lei, în anii 2021 și 2023,. Mai concret, el a fost angajat în cadrul cabinetului parlamentar al Gabrielei Firea în perioada 04.01.2021 – 01.02.2023.

Sursele Gândul arată că Ștefan Godei a fost angajat în trecut și de echipa de forbal FC Voluntari – sponsorizată de primăria condusă de soțul actualului ministru, Florentin Pandele – de unde a încasat venituri între 2012 și 2016 și ianuarie – aprilie 2020. În 2016 apare angajat la Senat, apoi, tot în 2016 la Societatea de Transport București și Compania municipală de consolidări București – din aparatul condus de Gabriela Firea ca edil-șef al Capitalei. În rest, apare în statele Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, Primăria Municipiului București.

Concubina lui Ștefan Godei, cu care are doi copii, Ecaterina Adriana Voicu, lucrează la Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz și la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiul București. A mai lucrat și la Centrul pentru Tineret București și câteva firme, spun sursele Gândul.

Sursele Gândul spun că Ștefan Godei era folosit de Gabriela Firea ca șofer și la Ministerul Familiei, deși el nu apare în grila de salarizare a instituției, ci este plătit din banii încasați de Gabriela Firea ca senator.

Conform procurorilor, Ștefan Cristian Godei se distra la superlativ cu banii obținuți din contractele încheiate cu aparținătorii bătrânilor și tinerilor cu dizabilități care erau „cazați” în „azilele groazei”.

Ce cheltuieli a decontat Senatul

Gabriela Firea a fost aleasă senator, în această legislatură, în Circumscripția electorală nr. 42 București, în data de 6 decembrie 2020, validat în data de 21 decembrie.

Conform legii, în această calitate, actualul senator nu a încasat o indemnizație, după cum arată cele mai recente date raportate pe site-ul instituției, în aprilie. Per ansamblu, senatorii au încasat între 10.000 și 13.000 de lei în acea lună.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *