În cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel”, moderată de Anca Alexandrescu, Călin Georgescu a declarat că a mers la vot, în ciuda deciziei Curții Constituționale de a anula primul tur al alegerilor prezidențiale.
„Am venit cu flori și o rugăciune, pentru că democrația a fost practic îngropată”, a spus acesta, exprimându-și indignarea față de situația creată.
Georgescu a lansat un apel către cetățeni să aprindă o candelă și să se roage pentru claritate și înțelegere, în contextul provocărilor politice actuale. „Este momentul să înțelegem ce se întâmplă în țara noastră și ce avem de făcut mai departe”, a adăugat el.
Mii de romani au iesit in strada cu steagul Romaniei pentru a protesta decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, deoarece le-au fost luat dreptul la vota. Calin Georgescu a mai precizat ca ” nu am fost niciodata intr-o campanie electorala, suntem intr-o chemare unii cu altii si noi toti cu Dumnezeu, iar aceasta chemare nu a fost doar pentru oamenii de rand a fost pentru toata lumea, inclusiv pentru oamenii de afaceri, iar oamenii si-au pierdut libertatea prin cei noua judecatori care incearca sa se substituie la cei nouăsprezece milioane de oameni.”
„În ședința din data de 6 decembrie 2024, Curtea Constituțională, în vederea asigurării corectitudinii și legalității procesului electoral, și-a exercitat atribuția prevăzută de art.146 lit.f) din Constituție și, cu unanimitate de voturi, a hotărât următoarele:
1. În temeiul art.146 lit.f) din Constituție, anulează întregul proces electoral cu privire la alegerea Președintelui României, desfășurat în baza Hotărârii Guvernului nr.756/2024 privind stabilirea datei alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 și a Hotărârii Guvernului nr.1061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024.
2. Procesul electoral pentru alegerea Președintelui României va fi reluat în integralitate, Guvernul urmând să stabilească o nouă dată pentru alegerea Preşedintelui României, precum și un nou program calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare.
3. Prezenta hotărâre este definitivă și general obligatorie, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se aduce la cunoştinţă publică„, transmite CCR.