Când intră școlile în online. La această întrebare a răspuns ministrul educației, invocând prevederile legale în vigoare la acest moment. Intrarea școlilor în online ține seama de rata de incidență și cea de vaccinare dintr-o localitate.

Școlile în care rata de vaccinare este sub 60 la sută în ziua de vineri, iar incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în localitatea respectivă este mai mare de 3 la mie vor intra în online, a explicat luni Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60 la sută şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60 la sută şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a spus ministrul.

Când intră școlile în online. Sorin Cîmpeanu a precizat că aceeași regulă, bazată pe rata de vaccinare și cea de incidență, se aplică și în cazul grădiniţelor.

Ministrul a mai spus că, având în vedere că au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o actualizare a ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional.

„Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a mai spus Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *