https www.gandul.ro wp content uploads 2022 04 Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski

Un ucrainean în vârstă de 40 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru că a refuzat în mod sistematic să se înroleze în armata lui Volodimir Zelenski.

Bărbatul, originar din oraşul Buştino, situat în apropierea frontierei cu România, a afirmat că are obiecţii faţă de înrolarea pentru a ucide oameni, a anunţat Parchetul ucrainean

Constituţia Ucrainei permite obiecţia de conştiinţă (opoziţia faţă de serviciul militar) numai din motive religioase.

Potrivit Parchetului ucrainean, „bărbatul nu a raportat apartenenţa sa la vreo organizaţie religioasă ce declară că nu recunoaşte serviciul militar”.

Bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani au primit ordine de înrolare

La scurt timp după începerea invaziei ruse în Ucraina în 24 februarie anul trecut, bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani au primit ordine de înrolare şi, implicit, de atunci au interdicţia de a părăsi ţara.

Totuşi, unii bărbaţi ucraineni au încercat să scape de serviciul militar plătind diverse sume de bani sau părăsind ţara cu documente falsificate, relatează Agerpres.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *