afectați
Românii afectați de suspendarea zborurilor Blue Air vor fi ajutați de Guvern.
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat celula de criză la nivelul Guvernului. Totul, pentru a urgenta rezolvarea situației cetățenilor români afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air.
Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
„Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi care se află în afara granițelor. (…) Românii își pot anunța prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele noastre din țările respective. (…) În această seară a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. (…) Cetățenii români aflați pe aeroporturi din afara țării noastre își pot semnala prezența și pot solicita asistență consulară. Și, de asemenea, pot să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziție este 0040751084537. (…) Este numărul unic gestionat de Ministerul Afacerilor Externe”, a precizat Cărbunaru.
Datele cetățenilor români aflați în aeroporturi din afara țării afectați de suspendarea zborurilor Blue Air vor fi centralizate.  Ulterior, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă acasă în siguranță.
„Toate celelalte măsuri de asistență consulară pe care Ministerul Afacerilor Externe le gestionează sunt deja activate. Guvernul va continua să implementeze măsurile necesare pentru a veni în sprijinul cetățenilor afectați”, a punctat Cărbunaru.
Compania aeriană Blue Air a anunțat, marți, că va suspenda toate zborurile până luni, 12 septembrie. Și asta din cauza faptului că toate conturile i-au fost blocate.
Călătorii care au achiziţionat bilete de la Blue Air îşi pot recupera banii şi compensaţiile aferente.  Regulamentul European nr. 261/2004 stabilește normele comune privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *