Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din închisoare, primele declarații

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie și un ONG au depus plângere penală împotriva lui Cristian Popescu Piedone. Primarul Sectorului 5 este acuzat de comportament abuziv în timpul unei vizite pe care a făcut-o la un centru de îngrijire a copiilor din Capitală.

Cristian Popescu Piedone s-a ales cu plângere penală după ce a postat pe rețelele de socializare o înregistrare video a vizitei sale la un centru de primire în regim de urgență din București.

Edilul este acuzat pentru modul abuziv în care i s-a adresat unei fete de 15 ani, aflată în centru, dar și pentru faptul că i-a prezentat chipul pe Net fără a-i proteja identitatea, așa cum impune legea.

De asemenea, Piedone a avut un comportament abuziv și față de personalul centrului.

Organizația non-guvernamentală The New Pagan Down a înaintat o plângere pe numele primarului Sectorului 5 pentru încălcarea Articolului 296 (1) din Codul Penal care prevede: „Întrebuințarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.”

„Revenit recent pe funcția de primar al Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone nu a învățat nimic despre ce înseamnă respectul față de lege, protecția si apărarea demnității umane, respectiv renunțatul la populism, acesta a gafat-o penal din nou.

Aflat în vizită la Centrul Ciresarii II din subordinea DGASPC SECTOR 5 (…), acesta a început să filmeze beneficiarii măsurilor de protecție specială, încălcând flagrant Legea 272/2004, să întrebuințeze un limbaj nedemn pentru funcția pe care o ocupă și mai mult să demită abuziv persoane, fără o cercetare disciplinară, nu înainte de a le jigni și de a le supune la tratamente degradante de față cu ceilalți angajați și beneficiari.

Văzând toate acestea, alături de mai multe organizații printre care The New Pagan Dawn – Tnpd, Vocea Copiilor Abandonati vom depune o acțiune penală împotriva lui Piedone pentru purtare abuzivă, faptă prevăzută și sancționată pe art. 296 Cod Penal.

Populismul și atitudinea de șef de plantație trebuie să înceteze”, a anunțat organizația pe Facebook.

Și fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Vișinel Bălan, i-a făcut plângere lui Piedone

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *