Mizil

Consiliul Județean Prahova investește peste 22 de milioane de euro pentru realizarea unei șosele care să ocolească orașul Mizil, prin nordul localității. Centura Mizil urmează să aibă câte o bandă pe fiecare sens de mers și o lungime de aproximativ 7,5 kilometri.

Centura Mizil urmează să pornească din DN1B, cu aproximativ un kilometru înainte de intrarea în oraş, urmând să ocolească localitatea prin partea stângă. Se vor realiza două sensuri giratorii noi, la intersecţiile cu drumurile judeţene 102K, Mizil – Vadu Săpat, şi 100H, Mizil-Gura Vadului. Noua centură va începe din DN1B, în dreptul intrării în Mizil dinspre Ploieşti, va ocoli oraşul prin partea stângă şi va reveni în drumul naţional în zona pepinierei.Centura va intersecta DJ102K prin amenajarea unei intersecţii giratoare, traseul desfăşurându-se paralel cu DN1B pe direcţia vest-est, în nordul oraşului Mizil, iar după intersecţia giratoare cu DJ100H urmează direcţia sud către finalul traseului, printr-o altă intersecţie giratoare cu DN1B.

Viteza de proiectare va fi de 90 de km/h, cu excepția zonelor unde va exista limitare. Pe o lungime de 200 de m, în apropierea zonelor locuite, se vor monta panouri antifonice. Se vor construi două poduri, unul peste râul Tohăneanca, și unul peste râul Ghighiu. Vor fi montate separatoare de hidrocarburi la zonele de descărcare a şanţurilor. Varianta ocolitare se va întinde pe teritoriul oraşului Mizil şi al comunelor Gura Vadului, Vadu Săpat şi Fântânele.

Valoarea totală a investiției este de 104 milioane de lei, cu TVA, adică 22 de milioane de euro. Finanțarea se va realiza din fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul „Anghel Saligny”.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *