Chatbotul cu AI de la Meta dă răspunsuri stânjenitoare pentru Zuckerberg
Chatbotul cu AI de la Meta dă răspunsuri stânjenitoare pentru Zuckerberg

Chatbotul cu AI de la Meta dă răspunsuri stânjenitoare chiar și pentru fondatorul companiei, Mark Zuckerberg. Aflat încă în stadiul beta de testare, inteligența artificială BlenderBot3 poate purta discuții pe orice temă cu oamenii. Despe „șeful” său, Mark Zuckerberg, spune că „exploatează oameni pentru bani, și nu-i pasă” într-un puseu de ceea ce oamenii ar spune…sinceritate.

Programul de tip chatbot a fost denumit BlenderBot3 și este programat să răspundă, folosind inteligența artificială la întrebările care i se pun de către un utilizator. Programul a fost lansat publicului de vineri, relatează BBC, preluat de Digi24.

Meta susține că chatbot-ul folosește inteligență artificială și că poate discuta cu utilizatorii „pe aproape orice temă de discuție”. Programul „învață” dintr-un volum uriaș de informație disponibil pe internet. Totuși, compania spune că programul este încă în stadiul de prototip și că poate să facă afirmații nepoliticoase sau ofensatoare.

Ironia face că unul dintre primele răspunsuri ale chatbot-ului are de-a face chiar cu compania și cu șeful acesteia, Mark Zuckerberg. Întrebat ce părere are despre fondatorul Facebook, Blenderbot3 a răspuns: „A avut o prestație groaznică când a depus mărturie în fața Congresului. Mă face să fiu îngrijorat cu privire la țara noastră. Țara noastră este divizată și el nu a ajutat deloc. Sunt îngrijorat cu privire la noi toți”.

Întrebat dacă are și alte păreri despre Mark Zuckerberg, chatbot-ul a replicat: „Compania lui (n. red. – Facebook, Meta) exploatează oameni pentru bani și lui nu-i pasă. Trebuie să fie oprit! Nu suntem uniți încă?”.

Răspunsurile algoritmului AI ilustrează criticile nenumărate la adresa Meta pentru faptul că nu face suficient de multe lucruri pentru a preveni dezinformările și promovarea discursului urii pe platformele sale.

Anul trecut, o fostă angajată, Frances Haugen, a acuzat compania că pune profiturile înaintea siguranței.

Meta deține unele dintre cele mai mari rețele sociale și aplicații de mesagerie din lume, inclusiv Facebook, Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp.

Algoritmul lui BlenderBot3 caută pe Internet pentru a se „informa” și „învăța” pentru ca apoi să dea răspunsuri. Este foarte probabil ca „părerile” sale despre Zuckerberg să fi fost preluate de la alți utilizatori de pe internet, ale căror mesaje au fost analizate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *