Premierul Marcel Ciolacu, a spus, joi, înainte de ședința de Guvern, că OUG pentru ieftinirea alimentelor de bază este un succes, iar produsele au prețuri cu 30-40% mai mici la raft. El l-a felicitat pe ministrul Agriculturii, Florin Barbu, și i-a îndemnat pe miniștri să meargă în magazine să verifice și ei prețurile.

Marcel Ciolacu a afirmat că ordonanţa şi-a atins scopul, iar preţurile la anumite produse de bază sunt mai mici cu 30-40%. „La zece zile după intrarea în vigoare a ordonanţei privind reducerea preţurilor la alimentele de bază, toată lumea vede că există o scădere semnificativă la anumite produse faţă de tarifele de luna trecută. Mai mult, putem observa cu toţii că produsele alimentare nu s-au mai scumpit.

Practic, ordonanţa îşi atinge scopul şi doresc să-l felicit pe domnul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, pentru perseverenţă. A lucrat din greu ca să putem adopta această măsură esenţială, iar acum domnul ministru merge zilnic în supermarketuri să vadă preţurile. Cred că fiecare ministru şi demnitar trebuie să facă la fel în magazinele din toată ţara. În loc de invenţii precum penuria, falimentul şi alte grozăvii, astăzi, realitatea arată că sunt preţuri cu 30-40% mai mici la anumite produse de bază. Mai mult, inflaţia este cu o singură cifră. Acesta este adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu. La 1 august a intrat în vigoare ordonanţa de plafonare a adaosului comercial, prin care s-au ieftinit 14 categorii de alimente de bază, precum pâinea albă simplă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialități; laptele de vacă proaspăt la 1 litru, cu grăsime 1,5%; brânza telemea din lapte de vacă vrac; iaurtul simplu din lapte de vacă, cu 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame; făina albă de grâu 000 la 1 kg; mălaiul la 1 kg; ouăle de găină calibrul M – 10 bucăți; uleiul de floarea-soarelui la 1 litru; carnea proaspătă de pui; carnea proaspătă de porc; legumele proaspete vrac; fructele proaspete vrac; cartofii proaspeți albi vrac și zahărul alb tos la 1 kg. Ordonanţa de urgenţă se aplică pentru o perioadă de 90 de zile de la data intrării în vigoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *