FLORIN CÎȚU
FLORIN CÎȚU

Florin Cîțu critică PSD pentru că dorește să plafoneze prețul la combustibil. După ce spune că avem „cam cel mai mic preț la combustibil din UE”, șeful Senatului se întreabă retoric: „ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț MULT mai mic decât cel determinat de piață dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE? Cîțu afirmă că o plafonare a prețului la combustibil ar putea duce la o penurie.

Florin Cîțu, pe Facebook: Întrebare pentru PSD.

PSD dorește plafonarea prețului la combustibil în jur de 6 lei pe litru. Așa am auzit. Eu nu particip la discuțiile din coaliție din data de 3 aprilie 2022.

În acest moment România are cam cel mai mic preț la combustibil din UE. Doar în Bulgaria este mai ieftin. Până și în Ungaria, unde prețul este plafonat, de multe ori combustibilul este mai scump.

Întrebarea:

Ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț MULT mai mic decât cel determinat de piață dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE?

Această întrebare este valabilă și pentru „geniala” soluție a PSD care reduce din pix marja de profit a unei companii. Capitalul circulă liber în UE și va merge acolo unde are cel mai mare randament.

Astfel de „soluții” GARANTEZĂ subdezvoltarea României.

P.S. O să stea PSD la coadă pentru milioanele de români care nu vor mai găsi benzină și motorină pentru ca o să fie penurie?”.

Marcel Ciolacu: Trebuie venit cu o plafonare clară a prețului la carburanți

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că vrea ca prețurile la carburanți să fie plafonate iar companiile să aibă o marjă de profit.

„Sunt anumite companii prestigioase, legale, corecte, dar, printr-o conjunctură cum este pandemia, au avut niște venituri excepționale. Corect? Nu ar fi avut acele cifre de afaceri dacă n-ar fi fost pandemia sau n-ar fi fost această criză din energie sau din carburanți, unele bazate pe un preț speculativ din punctul meu de vedere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *