nicolae ciuca explica de ce crede ca este un candidat mai bun ca geoana nu am verbul la mine dar sunt un om al faptelor 922754

Nicolae Ciucă a afirmat luni seara că PNL rupe coaliția de guvernare cu PSD fiindcă partidul lui Ciolacu are „în ADN-ul său abuzul de putere”. Situația e atât de insuportabilă, încât Nicolae Ciucă a anunțat totodată că PNL continuă guvernarea cu PSD.

Ar putea părea ca o știre de la Times New Roman, dar nu e. În esență asta a spus Nicolae Ciucă: PSD e un partid atât de rău că nu mai e un aliat de încredere. Dar vom guverna în continuare alături de el, ca să fie bine și să nu fie rău.

Adică să nu facă abuzuri prea mari, îi ținem noi în frâu. „Ține-mă să nu te bat”, e mesajul din cultura urbană a lui Nicolae Ciucă pentru PSD. El mai poate fi parafrazat și cu o altă zicală: „Adio, dar rămân cu tine!”.

Ieșirea liderului PNL s-a întâmplat după ce CCR a invalidat candidatura Dianei Șoșoacă la președinție. Ciucă nu e singurul politician care acuză PSD că e în spatele deciziei, având în vedere că ea a fost votată de judecătorii nominalizați de partidul lui Marcel Ciolacu la Curtea Constituțională, la care s-a adăugat cel propus de UDMR.

Șeful PNL e îngrijorat că PSD ar putea face lucruri „de neimaginat”

PNL e singurul care consideră că PSD a acaparat atât de mult instituții fundamentale ale statului încât nu mai poate fi un partener de guvernare, dar că se poate totuși guverna cu el.

„Pentru prima dată în istoria României, o majoritate de 5 judecători, din care 4 numiți de PSD, a decis că cineva nu poate candida”, a subliniat liderul PNL.

La scurt timp după anunțul liberalului, Curtea Constituțională și-a publicat motivarea deciziei privind invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă. Judecătorii constituționali au confirmat informațiile apărute pe surse în presă: au decis că pozițiile publice sunt cele care o descalifică din a ocupa funcția de președinte. Un candidat este oprit pentru opiniile sale.

„Declarațiile publice, luările de poziții și exprimarea unor convingeri în contradicție cu valorile constituționale și cu exigențele unei societăți democratice, coroborate cu participarea la anumite evenimente publice sunt temeiuri suficiente…”, își argumentează CCR decizia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *