Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a cerut rectificare bugetară pentru a achita penalizările către Romprest, decise prin hotărâri judecătoreşti, însă consilierii locali au refuzat să voteze şi au acuzat-o că este „sursa crizei gunoiului din Sectorului 1”.

Clotilde Armand a solicitat în Consiliul Local al Sectorului 1 o rectificare bugetară, după ce primăria a adunat penalizări de 23 de milioane de lei.

Pentru a le achita, primarul Sectorului 1 a cerut acum votul consilierilor, însă aceştia au refuzat să voteze şi i-a cerut ei să plătească din banii ei penalizările, având în vedere că ea a fost cea care a decis să nu respecte contractul.

Dan Podaru, consilier local din partea PNL, a explicat, într-o postare pe Facebook, cum Clotilde Armand a cunoscut situaţia şi nu a vrut să plătească facturile la timp.

„În ședința din 11.10.2021, intervenția mea și cea a colegului meu, Dinu Gheorghe, referitor la neplata facturilor restante către firma de salubritate. Eu am precizat că există, din cauza întârzierilor la plată, penalități de 23 de milioane de lei. Acest segment al ședinței este dovada clară că Primarul Clotilde Armand cunoștea situația și nu a vrut să plătească facturile la timp”, a spus Dan Podaru.

„În consecință, trebuie să își asume integral plata tuturor penalităților, fiind singurul vinovat pentru acest prejudiciu. Primarul Clotilde Armand este, deci, prin propriile sale vorbe și fapte recunoscute, sursa crizei gunoiului din Sectorul 1”, a scris Dan Podaru în descrierea clipului video de pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand susține că a câștigat în instanță desființarea a nu mai puțin de 100 de construcții ilegale: de la garaje și hale, până la case și blocuri. Din informațiile primite de pe teren, edilul susține că pe listă ar urma să fie adăugate alte 100 de clădiri .
„La ora actuală, unde am acționat prioritar, sunt pentru clădirile unde nu au niciun fel de autorizație de construcție. Unde pur și simplu nici nu există autorizație. (…) Trebuie să demolez 100 de clădiri. O mare parte vor fi demolate prin decizii de primar, o altă parte vor fi demolate cu ajutorul executorului judecătoresc. Această listă evoluează. S-a terminat vacanța la Judecătorie. Lista va fi mai mare. Acum sunt 100, dar probabil că până la sfârșitul anului o să fie în plus încă 50  sau 100. Și da, până la șfârșitul anului, primele 100 de construcții ilegale o să fie demolate.”, a declarat pentru TVR 1 primarul Sectorului 1 Clotilde Armand.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *