Crin Antonescu 1024x538 1

Crin Antonescu, candidatul propus de PSD, PNL, USR și UDMR pentru alegerile prezindențiale din 2025, a revenit pe scena politică după o lungă absență. În ultimii ani, a fost la fel de absent și de pe rețelele de socializare, însă intenționează să schimbe acest lucru.

Crin Antonescu, cunoscut pentru absența sa de pe rețelele sociale, își propune să-și schimbe strategia de comunicare în contextul candidaturii sale la președinția României. Fostul lider politic nu are conturi pe platforme precum TikTok sau Instagram, iar pe Facebook a fost inactiv din 2015.

Acesta a anunțat însă că va începe să fie activ pe rețelele sociale în timpul campaniei prezidențiale, subliniind că reprezintă o formă de respect față de alegători.

„Aici nu este vorba de matematică sau de rațiuni electorale. Cineva care candidează la această funcție supremă în eșafodajul politic românesc și în societatea românească unde rolul politicienilor, oricât sunt de înjurați, e mai mare decât ar fi normal, cineva care candidează are niște obligații în opinia mai mari decât acela de a obține multe voturi. El are obligații de respect pentru toți cei care vor veni la vot”, a declarat el într-un interviu pentru Antena 3 CNN.

Candidatul coaliției pro-europene la alegerile prezidențiale a declarat că, pe perioada în care a fost absent din viața politică, nu a simțit nevoia să utilizeze rețelele sociale. Cu toate acestea, el recunoaște că situația s-a schimbat, iar în prezent, acestea reprezintă un canal esențial de comunicare, mai ales în contextul unei campanii electorale.

„Eu nu am avut în acești ani în care am lipsit din exercițiul politic activ viață pe rețelele sociale, pe niciuna. Pentu că nu am avut nevoie. Preocupările mele au fost de altă natură: am scris, am citit, am călătorit, am gândit, am observat, nu am comunicat social de amploare, am comunicat intim. De bună seamă că intrând în această bătălie, intrând în acest dialog, căutându-i sau încercând să mă arăt acestor oameni, ar fi în primul rând nu o lipsă de eficiență sau de simț oractic, ci o lipsă de respect față de ei pentru că este o limbă pe care o folosesc foarte mulți dintre oameni”, a afirmat acesta.

Politicianul a menționat, de asemenea, că se inspiră din exemplul fiicei sale, care aparține unei generații ce preferă să comunice predominant prin intermediul rețelelor sociale, mai degrabă decât prin interacțiuni față în față.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *