Cristian Popescu Piedone trece pe primul loc în preferințele electoratului din București, și asta nu e tot. E o surpriză majoră, mai ales că sondajul care l-a dat câștigător pe Piedone a fost recent comandat de actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan.

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, se clasează pe prima poziție în sondaj, cu un procent de 40,4%, chiar și în condițiile în care ar candida doar cu sprijinul partidului PUSL, în condițiile în care eventuală alianță PSD-PNL ar numi un alt candidat pentru fotoliul de Primar General al Capitalei.

Nicușor Dan, primarul în funcție, ar acumula 39,3% dintre intențiile de vot, fiind susținut de Alianța Dreapta Unită, plasându-se astfel pe locul secund în preferințele electoratului.

Pe cea de-a treia poziție în sondaj se află Sebastian Burduja, cu 16% dintre voturi, dacă acesta ar beneficia de sprijinul concret al unei alianțe între PSD și PNL.

În ceea ce privește situația Consiliului General, PSD ar fi lider cu 30,7% dintre voturi, urmat îndeaproape de Alianța Dreapta Unită cu 27,2%, și PNL pe locul trei cu 17,5%.

Sondajul a inclus și măsurarea intenției de vot pentru alegerile europarlamentare în București, unde alianța PSD-PNL conduce cu 45,7%, Alianța Dreapta Unită urmează cu 26,3%. Partidul AUR ar obține 6,4% dintre voturi la nivelul Capitalei.

Reacțiile la întrebarea privind direcția în care se îndreaptă Bucureștiul sunt aproape egal divizate, 48,2% dintre respondenți considerând că orașul merge în direcția bună, în timp ce 47,5% au opinia contrară, indicând o direcție greșită. Un procent de 4,4% din participanți nu au oferit un răspuns la această întrebare.

Sondajul a fost realizat de Verifield în perioada 2-9 martie 2024, prin intermediul interviurilor telefonice, având o eroare maximă admisă de ±3,27% și un grad de încredere de 95%.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *