Dan Barna atacă din nou pensiile speciale după ce ieri Curtea Constituțională a României a decis că abrogarea acestora este neconstituțională. “Pensiile speciale sunt una dintre cele mai mari și evidente sfidări la adresa românilor. Și de fiecare dată când se încearcă eliminarea lor intervine câte ceva.”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta se plânge că proiectul USR din mai 2017 nu este pus în dezbatere parlamentară de către cei care formează o majoritate “toxică” în Parlamentul României.
“Ei bine, de fiecare dată când acest lucru se întâmplă noi vom reveni. Și o vom face până când vor
dispărea”, anunță președintele USR. El spune că formațiunea sa politică are deja soluții care pot fi
aplicate rapid, cu condiția, să existe voință politică pentru dezbaterea și aprobarea acestora.
Subiectul pensiilor speciale revine.
Subiectul pensiilor speciale pentru diferite categorii de foști angajați este unul de mare interes în România și revine în atenția publicului în mod frecvent. Ca dovadă este și numărul foarte mare de comentarii ale celor care îl urmăresc pe deputatul USR. După ce Dan Barna atacă acest subiect, internauții nu ezită să își manifeste opinia: ” România nu are nevoie de caste de privilegiați. Egalitatea în fața legii înseamnă inclusiv faptul că pensia se calculează după criterii obiective și oneste. Fără excepții.”.
Reamintim că CCR a admis ieri sesizările Înaltei Curți de Casație și Justiție împotriva legii prin care au fost abrogate toate pensiile speciale, cu excepția celor din armată și din Ministerul de Interne. Camera Deputaților a adoptat în 28 ianuarie 2020 acestă lege. Legea adoptată la începutul acestui an abroga și pensiile speciale ale magistraților. Acest lucru a nemulțumit magistrații și grefierii și a dus la acțiuni de protest . Atunci au fost suspendate activitățile din mai multe instanțe și parchete din țară. Printre beneficiarii acestor pensii speciale se regăsesc și șapte din cei nouă judecători de la CCR.