Dan Trifu, apărătorul spațiilor și unul din apropiații lui Nicușor Dan, organizează petreceri în Parcul Tineretului. Deși pozează în protectorul spațiilor verzi, activistul administrează un restaurant construit ilegal într-un parc din centrul Capitalei, scrie Știri pe surse.
Odată stabilit meniul despre care Dan Trifu le spune că se va ocupa personal, activistul încalcă grav legea când vine vorba despre plata serviciilor sale. El recunoaște, fără niciun fel de rușine, având protecția unor persoane sus puse, că face evaziune fiscală și că poate să încaseze sume mari de bani fără să ofere chitanță la schimb și să plătească taxe către stat.
Mai jos, discuția dintre clinți, mireasa și nașul, și Dan Trifu, administratorul restaurantului Trifoiaș:
Mireasa și Nașul: Ne place foarte mult la dumneavoastră și am vrea să facem cununia aici, dar să ne spuneți cum e cu meniul și cum putem să aranjăm mesele.
Dan Trifu: Câte persoane vor veni la cununie? Ca să știu cum organizez aici.
Mireasa și Nașul: În jur de 50 de persoane, prieteni, rude și familia
Dan Trifu: Perfect! Vă voi face o cununie de vis, vă aranjez mesele și ringul cum n-ați mai văzut pe nicăieri.
Mireasa și Nașul: Ce frumos! Vă mulțumim. Despre meniu ce ne puteți spune pentru că aș vrea ceva tradițional.
Dan Trifu: Noi vă dăm tradițional, românesc. Noi numai așa facem. Fără maioneze și alte șmecherii, cu umpluturi și alte lucruri.
Mireasa și Nașul În ce va consta meniul?
Dan Trifu: O să aveți aperitiv super încărcat, sarmale și friptură de pui și porc cu cartofi și salată.
Mireasa și Nașul: Nouă ne place ce spuneți și am vrea să semnăm un contract, se poate?
Dan Trifu: Nu e nevoie de niciun contract, dați un avans și totul merge pe încredere.
Trifu începe să se simtă bine cu viitorii clienți și prinde încredere în ei. Începe să le povestească de luptele pe care le dă cu cei care vor să distrugă parcul, în speță el fiind unul dintre cei care a defrișat zeci de copaci ca să își construiască în Parcul Tineretului cârciuma Trifoiaș. De aici începe să se dea de gol că el este cel care controlează din umbră restaurantul.
Mireasa și Nașul: E foarte frumos aici la dumneavoastră, se vede că sunteți un manager care se implică.
Dan Trifu: Așa trebuie să fie toți managerii, implicați. Tot ce vedeți aici este proiectul meu, eu am făcut designul.
Mireasa și Nașul: Ne puteți spune dacă putem să venim noi cu băutura de acasă?
Dan Trifu: Nu, nu se poate așa ceva. Și, oricum noi avem sticla de Jidvei la 20 de lei. Nu e scump.
Mireasa și Nașul: Pai, și meniul cam cât ne duce?
Dan Trifu: Undeva la vreo 30 de euro plus băutura. Dar vă facem un meniu ca de nuntă.
Mireasa și Nașul: Gata, ne-ați convins! Să vă dăm un avans, cam cât? Că avem la noi cam 1.000 de lei. Ajung?
Dan Trifu: Jackson, avem chitanțier, factură, ceva? ( strigă către un angajat). Nu avem? A, e închidere de lună? Bine atunci, ne auzim la un telefon. ( le transmite miresei și nașului ).
Sursă foto: RFI