Raționalizarea alimentelor. Plafonarea prețurilor la alimente în Ungaria

Ministrul Agriculturii, Florin Ionuț Barbu, a anunțat de când vor plăti românii un preț mai mic pentru alimente: ”Sunt convins că această OUG va stopa creșterea prețurilor și va aduce un preț mai mic la raft pentru români”.

”Aceste alimente sunt cele mai consumate în România. Sunt acele produse de care au nevoie românii, produse de bază. Sunt sigur ca aceste produse vor fi la rafturi. Sunt convins că această OUG va stopa creșterea prețurilor și va aduce un preț mai mic la raft pentru români. Vă asigur că de la 1 august prețurile alimentelor de bază va fi mai mic”, spune Florin-Ionuț Barbu.

El a evitat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor cu privire la procentul diminuării prețurilor alimentelor de bază.

”De astăzi începem să livrăm din obiectivele majore ale acestei guvernări. Aprobăm ordonanța de urgență ce introduce mecanismul prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază. Este prima țintă importantă enunțată și asumată de acest Guvern și mă bucur că am reușit în doar două săptămâni să avem ordonanța pe masa Guvernului”, afirma Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern, potrivit Mediafax.

Premierul spunea că este prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *