Introducerea certificatului verde va fi făcută prin asumarea răspunderii guvernului, iar procedura simplificată a fost a aleasă tocmai pentru că nu ar fi întrunit numărul de voturi ca să treacă prin parlament, susține copreședintele AUR, George Simion.

Proiectului privind introducerea certificatului verde nu a intrat la vot pentru că mulți parlamentari PNL și PSD se opun acestei măsuri a declarat George Simion, marți seara, într-o emisiune B1TV.

Un protest de amploare s-a desfășurat marți în fața clădirii Parlamentului, a mai spus Simion, pentru a le arăta guvernanților ce cred românii despre certificatul verde obligatoriu la locul de muncă: „Am făcut un protest, într-o zi de muncă. După estimările noastre au fost 15.000 de oameni la toate intrările, i-am speriat un pic pe deputați. Nu au vrut să supună la vot respingerea legii. Pe 8 noiembrie, prin votul tuturor partidelor, în afară de AUR, pe ordinea de zi este acest proiect, forma de certificat verde a lui Cîțu, împreună cu USR. Este ținut pe ordinea de zi. Ieri a ieșit domnul Ciolacu și a spus că va fi o asumare de răspundere.

Eu am vorbit cu parlamentari de la PSD, am vorbit cu parlamentari de la PNL și au spus că nu votează certificatul verde. Parlamentarii actualei puteri se tem de oamenii în circumscripție. Am foarte mulți parlamentari de la ambele partide care au spus nu votăm certificatul verde. Să îmi arătați mie dacă îndrăznește un parlamentar de Suceava să voteze așa ceva. Deși au majoritate nu vor să o voteze și să își asume răspunderea Guvernului”, a spus George Simion.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *