Fostul președinte Donald Trump a avut o reacție nervoasă după ce a învins-o pe Nikki Haley în alegerile preliminare din New Hampshire, conform unor informații făcute publice de abcnews.com.

Trump a fost surprins de faptul că Haley a declarat că va continua să își urmeze campania pentru nominalizarea republicană pentru prezidențiale în 2024, chiar dacă nu a obținut o victorie în alegerile preliminare.

În timpul unui discurs în Nashua, New Hampshire, Trump a criticat apariția lui Haley, spunând: „Cine naiba mai e și impostoarea asta care a urcat pe scenă înainte și a pretins o victorie? Ea s-a descurcat foarte prost.”

Acest ton era evident diferit de cel adoptat de Trump după alegerile din Iowa, în ciuda faptului că a câștigat majoritatea voturilor în fața a trei rivali și a lăudat eforturile contracandidaților săi transmite B1TV.

În urma acestui succes, doi dintre contracandidați, guvernatorul de Florida Ron DeSantis și antreprenorul Vivek Ramaswamy, și-au încheiat campaniile prezidențiale și l-au susținut pe Trump. Haley însă a decis să continue cursa și a menționat îmbunătățirea scorului său electoral de la rezultatele din Iowa la cele din New Hampshire.

Haley și-a înălțat speranțele pentru următorul eveniment din calendarul alegerilor preliminare, care va avea loc în Carolina de Sud, afirmând: „Alegătorii din Carolina de Sud nu vor o încoronare. Vor alegeri. Și le vom oferi, pentru că abia începem.”

Deși sondajele arată că Haley întâmpină dificultăți în a atrage suportul alegătorilor republicani din diferite părți ale țării și că Trump o conduce cu o marjă considerabilă în Carolina de Sud, ea își menține poziția de „luptătoare” și insistă că între ei încă există competiție.

Trump și-a exprimat nemulțumirea și frustrarea față de decizia lui Haley de a persista în competiție, atât în discursurile sale publice, cât și prin atacuri, precum sugestia că ar putea fi motive de investigație împotriva ei. Campania lui Trump consideră că șansele lui Haley în Carolina de Sud, care este statul său natal, sunt minime, în parte datorită faptului că Trump a câștigat sprijinul unor figuri politice cheie din regiune, inclusiv guvernatorul, doi senatori și cea mai mare parte a delegației republicane în Congres.

Donald Trump a reiterat suportul său considerabil din Carolina de Sud în discursul său de victorie din New Hampshire, chiar menționând că senatorul Tim Scott din Carolina de Sud, introdus în politică de Haley, l-a susținut în locul acesteia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *