Elevii Liceului Andrei Mureșanu din Brașov lăsați fără site pentru 51 de lei
Elevii Liceului Andrei Mureșanu din Brașov lăsați fără site pentru 51 de lei

Elevii Liceului Andrei Mureșanu din Brașov sunt lipsiți de un proiect de succes în care au pus suflet, împreună cu profesorii lor, pentru o sumă modică: doar 51 de lei pe an. Atât ar costa plata numelui de domeniu pentru revista științifică, bine optimizată, pe care directoarea refuză să îi plătească, susține profesorul Dan Crăciun.

„Site-ul Revistei de Științe CROMATIC a Liceului Andrei Mureșanu din Brașov vă cere ajutorul!” a scris pe contul său de Facebook unul din profesorii colegiului, Dan Crăciun, care a vrut să atragă atenția asupra nedreptății care care sunt supuși elevii instituției

„Vă rog în special pe elevii, părinții și absolvenții Liceului nostru, să participați la acest sondaj de opinie și să dați Like cei care apreciați http://revista-cromatic.ro iar cei care nu – dislike. De mai bine de o lună site-ul este suspendat pentru neplata domeniului.

Ambele numere tipărite până în prezent printr-un efort considerabil al doamnei profesoare Daniela Radu, alături de întregul colectiv de redacție, au fost publicate pe site-ul dedicat și au fost laureate cu Premiul I în cadrul concursului național de reviste și site-uri școlare de la Iași, așa cum o arată diplomele postate pe site… Prin efortul pe care l-am depus cu dăruire în acest proiect, am obținut COSTURI ZERO pentru site, prin negocierea unui contract AddOn cu providerul de internet.

Din 2019, când autoritatea națională ROTLD a decis să introducă și un cost anual pentru fiecare domeniu .ro am plătit 51 de lei/an, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din cheltuielile minime cu menținerea activă a unui site. Webdesigner-ul cu care am colaborat a realizat un efort semnificativ, fără a fi recompensat nici măcar cu 1 leu din partea liceului” a relatat profesorul Dan Crăciun.

Elevii Liceului Andrei Mureșanu din Brașov nu mai pot publica revista științifică a liceului. Prin eforturile elevilor, profesorilor și specialiștilor în informatică, site-ul elevilor liceului din Brașov a fost bine optimizat, a explicat profesorul. Nu a contat însă asta pentru directoarea liceului, care nici măcar nu a răspuns la cererea scrisă de finanțare pentru suma de 51 de lei pe an, a mai spus profesorul, care a lansat un apel public pentru ajutor.

„Acest efort a implicat inclusiv indexarea SEO, o sarcină laborioasă de supraveghere și acțiune periodică pentru ca în căutarea Google site-ul să fie cât mai vizibil. Astfel, dacă dăm căutare „reviste cromatic” primele 7 intrări în Google sunt ale revistei noastre, ceea ce arată interesul mărit al publicului pentru site. Site-ul revistei este recomandat online de Universitatea Transilvania Brașov (în colaborare cu care și este editată), de didactic.ro (recomandare Premium) și de ziare.com.

Noua directoare a Liceului, dna Bucur Oana Ariana, fost inspector general al ISJ Brașov și care nu a avut până în septembrie 2020 nici o tangență cu liceul nostru, pare să fi hotărât că site-ul revistei de științe a liceului nu merită suma de 51 de lei/an.

Cererea pe care am făcut-o către Consiliul de Administrație al Liceului Andrei Mureșanu cu nr. 3323/7.12.2020 nu a primit nici până azi răspuns, depășind astfel termenul legal de răspuns cu 21 de zile, ceea ce consider că este o lipsă de respect din partea CA la adresa activității colectivului de redacție și a cititorilor noștri.

Iată de ce apelez la voi să votați dacă doriți să rămână activ acest site dedicat, să comentați situația, să distribuiți pentru a afla cât mai mulți absolvenți ai Liceului și aceia dintre voi interesați (absolvenți, studenți, profesori, cadre didactice universitare) să trimiteți articole pe adresa de contact a revistei fizicamuresanu@yahoo.com deoarece avem în lucru numărul 3 al revistei.

Vă mulțumesc pentru sprijin!”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *