Elevii netestați nu vor putea participa la cursurile care se desfășoară în regim fizic și vor rămâne în învățământul online, a anunțat premierul Florin Cîțu. Guvernul urmează a aproba înlocuirea testelor rapide clase, folosite până acum în școli, cu unele mai puțin invazive, pe bază de salivă.

Testele vor fi efectuate, după caz, de personalul din cabinetele școlare, la cerere de către DSP sau într-o clinică în care dorește părintele.

Elevii netestați rămân la școală online, a spus Florin Cîțu:

Sunt teste simple. Acum vă dați seama, noi încercăm să oferim toate variantele ca şcoala să meargă în continuare cu prezenţă fizică. Dacă cineva nu vrea să-şi testeze copilul la şcoală, poate să o facă în altă parte, unde are încredere să-l testeze”, a declarat premierul, joi seară, la TVR 1.

Întrebat dacă elevii care nu se testează vor face școală online, el a răspuns: „Exact. Copilul netestat rămâne în online” a precizat premierul, citat de B1TV.

Florin Cîțu spune că testele vor fi disponibile în școli cât mai curând.

Sunt unele pe stoc, nu ştiu câte, care este exact suma, ce număr de teste avem, dar se va urgenta această procedură, pentru a avea testele cât mai rapid”, a adăugat oficialul liberal.

Într-un context epidemiologic tot mai alarmant, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat noi măsuri joi seară, iar printre acestea se numără și eliminarea pragului de închidere a școlilor – până acum, elevii ar fi intrat în online dacă incidența din localitate trecea de 6. O altă prevedere privind situația școlarilor și a cadrelor didactice se referă la utilizarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *