SpaceX, compania producătoare de rachete și sateliți, se confruntă cu acuzații de concedieri ilegale, potrivit autorității americane de resort.

Oficialii au emis o plângere, susținând că SpaceX a încălcat dreptul angajaților de a se organiza pentru a solicita îmbunătățiri ale condițiior de muncă. Plângerea se referă la concedierea a opt angajați care au transmis o scrisoare conducerii în iunie 2022, în care îl descriau pe Elon Musk, CEO-ul companiei, drept „o distragere și o rușine”.

Un oficial regional al agenției americane de muncă (NLRB) a emis o plângere în care se susține că SpaceX ar fi încălcat dreptul angajaților de a se uni pentru a cere condiții de muncă mai bune, a declarat Kayla Baldo, purtătoare de cuvânt în cadrul instituției.

Scrisoarea transmisă conducerii SpaceX în iunie 2022 se concentra pe o serie de comentarii făcute de Musk pe Twitter începând din anul 2020. Angajații respectivi susțin că afirmațiile lui Elon Musk ar fi fost neconforme cu politicile companiei în ceea ce privește diversitatea și comportamentul la locul de muncă, cerând SpaceX să le condamne, transmite CNBC, preluată de B1TV.

SpaceX este, de asemenea, acuzată că i-ar fi intimidat și chestionat pe angajați cu privire la scrisoare. Procesul are primul termen pe 5 martie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *