Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanțe al PSD, susține că l-a executat silit pe premierul Florin Cîțu pentru o datorie de 3.500 de lei stabilită de instanță drept cheltuieli de judecată într-un proces.

El a postat pe Facebook o înștiințare a unui executor judecătoresc privind poprirea veniturilor lui Cîțu.

Eugen Teodorovici a declarat pentru G4Media.ro că e vorba despre un proces pe care i l-a intentat Cîțu după ce l-a acuzat că a fost dat afară din sistemul bancar din cauza unui presupus atac speculativ asupra leului în 2008.

”Am câștigat procesul în fond și la apel, iar instanța a decis în 2020 că Florin Cîțu trebuie să îmi plătească 3.500 de lei cheltuieli de judecată. Nu a plătit până acum, așa că am început executarea silită”, a declarat Eugen Teodorovici pentru G4Media.ro.

Fostul ministru PSD în guvernul Dăncilă a mai spus că, la rândul său, l-a dat în judecată pe Florin Cîțu după ce acesta l-a acuzat că ar fi spion rus.

Reamintim că fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întors în funcția pe care o deținea înainte să fie cooptat în cabinetul Victor Ponta (2012-2015). Astfel, el e angajat ca director din cadrul Direcției de audit pentru fondul european de dezvoltare regională, în cadrul Curții de Conturi a României, de unde va verifica modul în care banii europeni au fost cheltuiți de autoritățile publice.

Reprezentanții Curții de Conturi au transmis pentru G4Media.ro că Eugen Teodorovici a câștigat postul prin concurs în anul 2009 și că a avut contractul suspendat cât timp a ocupat demnități publice – parlamentar, ministru al Fondurilor Europene și apoi al Finanțelor în guvernul Ponta și ministru al Finanțelor Publice în guvernul Dăncilă.

Eugen Teodorovici s-a întors la Curtea de Conturi pe postul pe care l-a avut rezervat aproape un deceniu și verifică astăzi programe precum POR, POC sau POAT.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *