Germania și Austria au decis să introducă controale la granițele cu Polonia
Germania și Austria au decis să introducă controale la granițele cu Polonia

Germania și Austria au decis să introducă controale la granițele cu Polonia, Cehia și Elveția pentru a gestiona fluxurile de migrație și pentru a combate traficul ilegal de persoane.

Germania a anunțat că va notifica Uniunea Europeană cu privire la această măsură, extinzând controalele care erau deja în vigoare la granița cu Austria. Intenția declarată este de a lupta împotriva traficanților de persoane și de a preveni intrările neautorizate, transmite B1TV.

În paralel, Austria a decis să introducă controale la frontiera sa cu Cehia pentru a descuraja traficanții de migranți. Această măsură a fost anunțată pentru a preveni modificarea rutelor de către traficanți.

Austria, care a informat Comisia Europeană (CE) cu privire la această măsură, vrea astfel să împiedice mafia mugranților să-şi modifice itinerariile” a spus ministrul de Interne Gerhard Karner

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a respins de mult timp punctele fixe de control, invocând, printre altele, efectele asupra navetiștilor și transportului de marfă. Norma în zona Schengen a UE este pentru frontierele deschise, dar poliția își rezervă dreptul de a verifica pe oricine traversează la întâmplare, dar nu la punctele de control stabilite.

Miniștrii de interne ai statelor din estul Germaniei, Brandenburg și Saxonia, au făcut presiuni pe Faeser să implementeze controale fixe.

Germania a introdus controale suplimentare la punctele de trecere a frontierei cu Polonia și Republica Cehă în septembrie, dar acestea nu erau destinate a fi permanente.

Aceste decizii survin într-un context mai amplu de preocupări privind gestionarea migrației în Europa și pun sub semnul întrebării principiul Schengen al frontierelor deschise în Uniunea Europeană. Totuși, aceste controale sunt prezentate ca măsuri temporare pentru a gestiona situații specifice și nu ca o renunțare totală la principiul frontierelor deschise în cadrul zonei Schengen.

Join the Conversation

5 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *