Gabriela Firea oferă o masă cladă oamenilor afectați după pandemie. Edilul capitalei se laudă cu un nou proiect denumit Supa comunitară-toată lumea la masă.

„Nimeni nu ramane fara hrana! Există oameni care încă au de suferit de pe urma pandemiei, pe fondul crizei economice care pare că se adâncește, și care au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. În perioada de urgență am distribuit aproximativ 150.000 de porții de hrană caldă grupurilor vulnerabile. În această perioadă dificilă, îmi doresc ca orice bucureștean aflat temporar la nevoie să poată primi din partea comunității o minimă susținere, o masă caldă. De aceea, anunț noul proiect pe care l-am deschis la centrul Viilor: “Supa comunitară-toată lumea la masă”. Fără birocrație, fără dosare cu șină și adeverințe de tot felul, din pricina cărora unii renunțau să mai acceseze serviciile clasice ale cantinelor sociale. Sau de rușine, sau pentru că nu li se întâmplă zi de zi să nu aibă mijloacele de trai, ci doar ocazional.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul capitalei anunță meniul si locul de unde poate fi procurată mâncarea. „De luni până vineri, între orele 12-15, hrana caldă se distribuie la centrul din Șoseaua Viilor 44, sectorul 5 – situat în apropiere de Liceul Economic, spre intersecția cu Trafic greu. Vor fi puse la dispoziție două tipuri de supă/ciorbă: unul cu carne și unul de legume. Produsele vor fi ambalate în cutii alimentare de unică folosință, pentru a fi consumate acasă, fiind distribuite în baza unei declarații pe propria răspundere și a unei semnături de primire.”, explică aceasta.

Gabriela Firea (PSD) se pregăteste să deschidă încă două centre, urmând ca ulterior fiecare sector al capitalei să dispună de un asemenea centru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *