Florin Cîţu ar fi fost convocat de urgență la Cotroceni de Iohannis după apariția informației că a fost închis în SUA pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului, spun sursele GÂNDUL.RO.

Premierul Florin Cîțu ar fi intrat la închisoare două zile, în Statele Unite, pe vremea când era student în cadrul Iowa State University.

Florin Cîțu ar fi fost arestat și ar fi petrecut 48 de ore într-o închisoare din Statele Unite, în  anul 2000. Premierul ar fi fost surprins băut la volan de polițiștii americani. Pe lângă cele două zile de închisoare, Florin Cîţu ar mai fi primit și o amendă de 1.000 de dolari. Aceasta deoarece și-a recunoscut fapt în fața unui judecător.

Conform documentului Curții de Justiție din Iowa, decizia este a unui judecător, iar Florin Cîțu și-a recunoscut fapta.

Întrebat la finalul şedinţei de Guvern cum comentează informaţiile apărute în spaţiul public, Florin Cîţu a confirmat că a fost închis în SUA și a plătit o amendă foarte mare, după ce a fost prins conducând sub influenţa alcoolului.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis şi Ludovic Orban au fost informaţi despre acest „incident” din SUA, Florin Cîțu a evitat un răspuns direct.

„Eu am condus, a fost o greşeală, repet, am condus, am plătit foarte scump, asta este. A trebuit să îmi vând şi maşina atunci, să merg un an de zile pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani de zile, vă daţi seama că nu este un eveniment cu care să te mândreşti, dar asta a fost. (…) Este o contravenţie, ştiţi că am mai plătit şi în România amenzi de circulaţie” – Florin Cîțu.

Orban, despre informațiile din trecutul lui Florin Cîțu

„Cum să plece din zona mea dacă eu habar nu am avut de subiectul ăsta? Dacă eu habar nu am avut de subiect, de unde să vină de la mine? Păi dacă știa cineva din echipa mea nu-mi spunea mie lucrul ăsta? Habar nu am avut”, a întărit, ulterior, Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.