Florin Cîțu a lansat un apel pe Facebook, împotriva PSD. Liberalul cheamă toate forțele politice de drepta la luptă împotriva PSD, care blochează ordonanța de urgență emisă de Guvernul PNL prin care au fost înghețate salariile și au fost anulate mai multe măsuri economice controversate inițiate de PSD. „Trebuie să-i oprim”, spune Florin Cîțu.
Florin Cîțu spune că PSD vrea să respingă OUG1/2020 în Parlament, deoarece prin această ordonanță le-au fost înghețate salariile și sunt disperați.
Florin Cîțu apel pe Facebook
„Trebuie sa-i oprim!
PSD vrea să respingă OUG1/2020 în Parlament!
De ce? Simplu.
Prin aceasta ordonanță le-am înghețat salariile și sunt DISPERAȚI. Nu-i interesează stabilitatea economica a României, este vorba doar despre buzunarul lor! Vor salarii mai mari cu orice preț. Credeți că le merita?
Al doilea motiv est OUG114/2018. Vor să resusciteze ordonanța care a DESTABILIZAT economia României în 2019. Ordonanță care a alungat investitorii, a distrus sectoare întregi din economie, a amânat vânzarea licențelor 5G etc.
Trebuie să ajungem la anticipate pentru a schimba majoritatea parlamentară. Altfel, în câteva luni aceasta grupare toxica numita PSD va distruge România.
Tot ce vor ei este să mai dea câteva tunuri pe ultima suta de metri și să-și umple buzunarele.
Dacă așteptam până în decembrie cu acest Parlament vom avea nevoie de decenii să reparam ce vor distruge ei.
Trebuie să-i oprim!”, a scris ministrul demis al Finanțelor.
Ce a reparat OUG 1
Marți, Comisia economică și comisia de buget din Senat, ambele controlate de PSD, au respins ordonanța de urgență 1/2020, adică OUG prin care guvernul Orban a reparat multe dintre măsurile impuse de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici prin celebra OUG 114 din 2018, arată G4Media.
Ordonanța de urgență 1 prevede eliminarea taxei pe active bancare și a taxei de 2% pentru companiile din sectorul energetic, obligația de majorare suplimentară a capitalului fondurilor de pensii, înghețarea punctului de amendă la 145 de lei.
Alte măsuri: încetarea detașărilor de la stat a mii de angajați din mediul privat, înghețarea indemnizațiilor pentru demnitari, înghețarea unor sporuri și suspendarea plății pensiilor speciale pentru aleșii locali.