Florin Cîțu are un avantaj competitiv în cursa electorală pentru șefia PNL, a recunoscut contracandidatul său, actualul președinte Ludovic Orban. Orban este totuși încrezător că va câștiga aceste alegeri, însă cine la pierde va trebui să renunțe la funcție, a precizat actual președinte al liberalilor.

„Strategia lui Florin Cîţu e să atragă de partea lui preşedinţi de filiale judeţene, care se gândesc la patru ani de mandat şi care au preferat să spună că sunt de partea premierului. 30-31 de președinți din 48 – e un avantaj competitiv pe care nu îl neg”, a declarat Ludovic Orban, luni, la TVR1, citat de B1TV.

El a punctat că „preşedinţii au o influenţă în formarea delegaţiilor” la congresul din 25 septembrie, dar „fiecare delegat la congres votează liber”.

Întrebat dacă va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în cazul în care va pierde alegerile pentru președinția PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Voi câştiga alegerile. Cu membrii PNL alături de mine, nu în spatele meu” a precizat Orban, chiar dacă Florin Cîțu are un avantaj competitiv, după cum a spus el.

Orban a repetat apoi că cine pierde alegerile interne îşi pierde legitimitatea pentru funcţia publică pe care o deţine, o aluzie că dacă Florin Cîțu va pierde scrutinul, trebuie să rămână și fără funcția de premier.

Întrebat dacă va dori să devină premier în situaţia în care va câştiga alegerile, Ludovic Orban a răspuns: „E posibil. Sigur că orice decizie ulterioară congresului va fi luată în forurile statutare ale PNL, în discuţie cu partenerii de coaliţie şi cu consultarea preşedintelui României”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *