Florin Cîțu este noul premier desemnat de președintele Iohannis. Marcel Ciolacu spune că PSD nu va vota noul Guvern
Florin Cîțu este noul premier desemnat de președintele Iohannis. Marcel Ciolacu spune că PSD nu va vota noul Guvern

Noul premier desemnat de către președintele Klaus Iohannis este Florin Cîțu, actualul ministru de finanțe. Președintele României a avut consultări cu partidele miercuri după amiază, timp de patru ore, iar seara a făcut anunțul desemnării noului premier, care va alcătui guvernul.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 26 februarie a.c., decretul prin care îl desemnează pe domnul Vasile-Florin Cîţu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Reacțiile PSD, care nu au venit la consultări cu o propunere de premier spunând că prima dată aceasta nu a fost luată în seamă, nu sunt deloc favorabile desemnării făcute de șeful statului.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, consideră noua propunere de premier drept o „sfidare a Parlamentului”, iar „Iohannis și PNL doresc o instabilitate politică și o criză continuă”.

”E o sfidare la adresa Parlamentului. A venit să ia aviz și a luat aviz negativ de două ori, nu doar de la parlamentarii PSD. A fost chemat să dea explicații despre împrumuturi, despre spionii ruși, nu văd nimic să îl recomande pentru așa ceva, nici măcar pentru funcția de ministru.”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Digi 24.

„Se pare că Iohannis și PNL doresc o instabilitate politică și o criză continuă. Este o glumă și sfidare la adresa Parlamentului. Mă așteptam să iasă să ne spună cum a împrumutat atât de mult și pe ce i-a cheluit. Dl. Cîtu e cel care noaptea e urmărit de spioni ruși. E ridicolă nominalizarea. Nu o sa votăm această propunere”, a spus Marcel Ciolacu.

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda consideră că Florin Cîțu e mai slab decât Ludovic Orban

„Personal mi se pare mai proastă decât propunerea cu Orban 2, acum rămâne să vedem cum vom proceda noi, cei de la PSD. Avem declarația președintelui Marcel Ciolacu care a zis că nu avem cum să votăm pentru învestirea unui guvern PNL, minoritar, PNL-USR, sau alte partide. Rămâne să vedem și propunerile de miniștri, adică totuși e de râsu-plânsu’ așa, care vor fi miniștrii care vor accepta să facă echipă cu domnul Cîțu, pentru că pe domnul Cîțu îl percep mai slab decât pe domnul Orban și mai toxic pentru democrație”, a spus Claudiu Manda.

Întrebat dacă PSD va boicota învestirea noului Guvern, Manda a spus că decizia va fi luată în Comitetul Executiv al partidului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *