Președintele PNL Florin Cîțu spune că dacă în negocierile cu PSD și UDMR se va merge pe varianta premierului prin rotație, i se pare firesc să fie prim-ministru și liderul UDMR Kelemen Hunor.

Invitat marți la Interviurile Digi24.ro, Kelemen Hunor a spus că discuțiile cu PSD și PNL s-au blocat la persoana premierului, atât Marcel Ciolacu, cât și Florin Cîțu revendicând funcția. „Dacă începe UDMR, ceilalți sunt salvați”, a spus președintele UDMR.

Întrebat despre varianta unui premier de la UDMR, Cîțu a spus: „Mie mi se pare firesc acest lucru. Vedem cine prinde mai mult”.

Președintele PNL a precizat că va fi găsită o soluție care îi va fi prezentată președintelui, precizând că la consultări PNL, PSD și UDMR ar trebui să meargă împreună.

„Vom găsi o soluție între noi și după vom merge să o prezentăm domnului președinte. Președintele României va avea acea soluție pe masă”, a spus  Florin Cîțu.

Acesta a precizat că vor fi înființate două ministere noi, unul pentru mediul de afaceri și unul pentru „partea socială”.

„Sunt mai multe variante. Știm că vor mai fi două ministere. Noi vrem să fie un minister care să se ocupe de mediul de afaceri, cred că va fi și un alt minster care să se ocupe de partea socială. Sper ca până duminică să avem și numele de premier și toate ministerele împărțite”, a mai spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *