florin roman

Florin Roman a preluat interimatul la șefia Camerei Deputaților, pentru o perioadă de două săptămâni, după ce postul de președinte a fost vacantat în urma demisiei lui Ludovic Orban.

„Eu am fost propus de PNL pentru a prelua interimar această funcție”, a anunța Florin Roman după ședința Biroului Permanent.

Totodată, Florin Roman spune că a fost mai mult o discuție administrativă și mai puțin politică. El menționează decizia BP a fost luată cu șapte voturi, fiind vorba despre o conducere rotativă, până la alegerea unui nou președinte Camerei Deputaților, potrivit DIGI.

„La urma urmei, indiferent cine era, aș fi votat orice alt coleg. Aș fi votat-o și pe doamna Prună”, adaugă liberalul.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, luni, hotărârea de vacantare a funcției de președinte, după demisia lui Ludovic Orban.

USR a votat pentru ca Florin Roman să preia șefia Camerei Deputaților: „Este un semn”

Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înțelepciune, noi, cei de la USR și am acceptat ca Florin Roman să preia interimar funcția de președinte al Camerei Deputaților, spune Ionuț Moșteanu: „Este un semn că USR își dorește stabilitate”.

„Camera Deputaților, la fel ca întreaga țară, era la un pas să intre într-un blocaj, într-un haos instituțional, pentru că, în urma campaniei PNL din ultimele luni, țara a mers cu frâna de mână trasă. Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înțelepciune, noi, cei de la USR și am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreședinte al Camerei din partea PNL, să preia interimar funcția de președinte al Camerei. Este un semn că USR își dorește stabilitate”, arată deputatul USR Ionuț Moșteanu, după preluarea șefiei de către Florin Roman.

El spune că în perioada următoare „trebuie să vedem responsabilitate pentru aavea un guvern cu puteri depline instalat la Palatul Victoria”.

„În acest moment, în Camera Deputaților, pe piața politică mai larg vorbind, nu e foarte clar cine e la putere și cine e în Opoziție. Asta va trebui clarificat în zilele și săptămânile următoare”, este răspunsul dat de Moșteanu, întrebat dacă USR va avea un candidat la funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *