Institutul Geologic începe foraje în zona afectată din Slănic, județul Prahova, unde s-a format un crater, care a dus la evacuarea unor localnici și la închiderea circulației pe Strada 23 august.

Prefectura Prahova a anunțat că forajele vor fi coordonate de Institutul Geologic la solicitarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova. După finalizarea forajelor și primirea punctului de vedere al reprezentanților Institutului Geologic, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova va putea modifica perimetrul de siguranță al zonei și va dispune cu privire la situația persoanelor evacuate.

Se vor desfăşura foraje la Slănic în zona afectată de pe strada 23 August, coordonate de Institutul Geologic al României la solicitarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova”, a transmis Prefectura Prahova, conform B1TV.

Prefectura Prahova a solicitat organelor competente să facă verificări cu privire la lucrările de la rețeaua de gaze din Slănic, în contextul surpării recente a unei străzi din acest oraș. Instituția prefectului a denunțat și „atitudinea ostilă” a reprezentanților Consiliului Județean Prahova, manifestată prin refuzul de a sprijini financiar localitatea Slănic și prin absența vicepreședintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova de la ședințe, arată sursa citată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *